Algemene voorwaarden

One Session

Wie wij zijn en hoe je ons kunt bereiken

Wij zijn One Session; een collectief van universitair geschoolde, ervaren psychologen met digitale ondersteuning.

One Session is onderdeel van The Brain Gym BV, bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer: 68556500

Als je ons wilt bereiken kan dat:
per mail: info@onesession.nl
We beantwoorden je mail op werkdagen (maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17) zo snel mogelijk en in ieder geval binnen een dag.

telefonisch: +31202445216
Je kan ons op werkdagen (maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17) telefonisch bereiken.

online afspraak: www.onesession.nl
Je kan vanaf 2 weken tot 4 uur van te voren een afspraak voor een videocall plannen in onze agenda. Dat kan ook buiten kantooruren.

Toepasselijkheid

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alles wat je met ons doet: een sessie boeken op onze site en het contact via mail, video call of telefoon.

Wat we doen

We zetten onze ervaring, kennis en inzichten in om mensen te helpen beter met problemen om te gaan en het leven te verrijken. Dat doen we met therapie, coaching en het delen van informatie, via de kanalen die daar geschikt voor zijn zoals video call, mail, telefoon, en ‘face to face’.

Hoe we dat doen

Wij volgen de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – die kan je hier vinden.

We pretenderen niet te weten hoe jij je leven moet leiden. We spannen ons in om er achter te komen wat jouw doelen zijn en hoe je die kan bereiken. We gaan geen behandelrelatie aan, we hebben een adviserende rol. We delen onze beste inzichten en instrumenten. We zijn niet aansprakelijk voor wat jij met dat advies doet.

Wat we niet doen 

Te veel om op te noemen natuurlijk. Maar belangrijk om hier te melden: 

Onze benadering is niet geschikt voor de behandeling van chronische, ernstige psychiatrische problemen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij je huisarts. Hij/zij kan je advies geven over een passende behandeling en je daarnaar verwijzen. 

Wij kunnen je niet opvangen bij crisissituaties. Neem bij crisis contact op met je huisarts of 113 | zelfmoordpreventie | ☎ 0900-0113  . Voor meer informatie zie: Crisisdienst en crisisopvang .

De afspraak voor de video-call sessie

Je plant zelf een afspraak met één van onze psychologen in onze agenda.
Als de betaling bij ons binnen is krijg je binnen 20 minuten een bevestigingsmail met de link voor de video call.
We vinden het belangrijk dat de afspraak doorgaat op het moment dat jij gekozen hebt. Als het niet anders kan zullen we liever een collega inschakelen dan het gesprek afzeggen. Dit laten we altijd van te voren weten. Als jij liever de afspraak met dezelfde psycholoog naar een ander moment verzet kan dat natuurlijk ook.

Verzetten of annuleren

Als een ander moment je toch beter uitkomt, of je toch geen afspraak wil maken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. 
In je bevestigingsmail staat een link waarmee je dat snel en makkelijk kan doen. 

Verzetten en annuleren kost je niets. Alleen als je pas op het laatste moment (vanaf 24 uur van te voren) verzet of afzegt. Dan betaal je het normale tarief. 

SimplyBook.me Ltd

Voor het plannen, verzetten en annuleren van afspraken gebruiken wij het online boekingssysteem van SimplyBook.me Ltd. Hier vind je het privacybeleid van SimplyBook.  

Betaling en tarieven 

Je betaalt vooraf, online met mollie. Je hebt het recht de persoonsgegevens die Mollie van jou verwerkt in te zien, te corrigeren, bezwaar te maken tegen het gebruik ervan, het gebruik te beperken, over te dragen of te verwijderen. Je kunt jouw bezwaar of verzoek tot inzage, correctie, beperking, overdracht of verwijdering sturen naar info@mollie.com.

Wij baseren onze tarieven op de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit(zie: NZa). Het tarief voor niet verzekerde zorg is voor 2020 vastgesteld op €110,27 per behandelsessie van 45 minuten. Dat is €147 per uur. Ons uurtarief is €140.

Individuele behandeling, gericht op “ bescherming, instandhouding en herstel van de (geestelijke) gezondheid” en preventie is vrijgesteld van BTW. 

Relatietherapie is niet vrijgesteld van BTW. Wij vinden dat niet redelijk en nemen daarom dat bedrag voor onze rekening. Het tarief voor relatietherapie is daarom, inclusief 21% BTW, ook €140 voor 60 minuten,

Werkgerelateerde sessies zijn niet vrijgesteld van BTW. Loopbaancoaching is onder voorwaarden  belasting aftrekbaar voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Het tarief voor de sessie is €140 + 21% BTW =  €169.40

NB: bij vergoede zorg wordt veel ‘indirecte tijd’ in rekening gebracht (voor verslaglegging, administratie etc.). Wij rekenen alleen ‘directe tijd. Dat is de tijd dat we elkaar spreken.

Klachten

We vinden het heel vervelend als je een klacht hebt en horen dat graag zo snel mogelijk. Dan kunnen we het zo snel mogelijk oplossen.

Bel of mail tijdens kantooruren en beschrijf zo duidelijk mogelijk wat je klacht is, dan kunnen wij je het best helpen. 

We zoeken zo snel mogelijk een oplossing. We laten je in ieder geval binnen 2 dagen weten hoe we het op willen lossen of hoeveel tijd we nog nodig hebben om dat uit te zoeken. 

Geschillen 

Als we er samen echt niet uit komen dan gaan we in het uiterste geval naar naar de rechtbank in Amsterdam. We kunnen ons niet voorstellen dat het zover komt maar het is goed om te weten dat je dat recht hebt (op alles wat wij doen is het Nederlands recht van toepassing).

Privacy

Één van de voordelen van praten met een psycholoog is dat wij geheimhoudingsplicht hebben. Dus wat je met ons deelt blijft bij ons. 

Alleen als je ons vertelt dat je jezelf of iemand anders ernstig, blijvend wil beschadigen komen we in actie om jou en anderen te beschermen. 
We delen geen informatie met jouw huisarts, zorgverzekering of andere mensen of instellingen. 

Als laatste

Als we iets wijzigen in onze voorwaarden dan zullen we dat melden op onze site.