Robbert Houtman

Robbert Houtman (1979)
Drs. Klinische psychologie UvA (2008)
GZ-psycholoog (2011)
Gevorderd cognitief gedragstherapeut (2012)
EMDR therapeut VEN (2016)

Ik ben sinds 2008 werkzaam als psycholoog. Dit zowel binnen de eerste als tweede lijn (tegenwoordig Basis en Specialistische GGZ), waarbij ik grote affiniteit heb met het behandelen van (sociale) angsten, trauma’s en het begeleiden bij herstel van burn-out. Met name mijn veel gelezen blogs over herstel bij burn-out hebben gemaakt dat ik al langer gesprekken en trajecten aanbied via video bellen (vaak aan mensen door het hele land bij wie het herstel maar niet op gang komt). De ervaring is dat er vaak iets aanwijsbaars blijft liggen, zowel in de behandeling en begeleiding als in de herstel omstandigheden of eigen mindset.

Ik dring mij niet graag op en stem graag af op iemands wensen. Ik ben niet bang om mijn mening te geven en heb veel inhoudelijke kennis en ervaring in hoe een verandering tot stand te brengen. Voor mensen die ruggespraak willen of soms alleen bevestiging op het goede pad te zitten denk ik in één of enkele gesprekken van meerwaarde te kunnen zijn. Ik kom namelijk graag snel tot de kern en ben graag transparant en informatief en dat is wat maakt dat ik goed bij One Session pas.

Robbert heeft mij geholpen alles weer op een rijtje te kunnen zetten en hiermee mijn herstel en problemen in het juiste perspectief te kunnen zien. Robbert wist mij te prikkelen met de juiste vragen. Ook vond ik het prettig dat hij veel rust uitstraalt. Ik denk dat iedereen die vertrouwen stelt in Robbert en zich open stelt ver kan komen met zijn begeleiding.

Robbert heeft mij goed geholpen door op een soort eenvoudige, praktische manier (met methodes uit de psychotherapie) mij in de juiste richting te begeleiden. Met zijn empathisch vermogen en kalmte wist hij mij te helpen naar meer aanvaarding van mijzelf en mijn situatie. Ik heb Robbert als nuchter en zeer integer ervaren.

Robbert was great at helping me get clarity about my situation and how to handle it. He did this in a very caring, supportive and understanding manner. It helped me improve on my ability to separate emotions and situations and to find balance. Talking to Robbert felt as an important contribution to my journey to further emotional maturity and growth.

Ik gebruik de volgende behandelvormen:
ACT – acceptance and commitment therapie
coaching
cognitieve gedragstherapie
compassie / zelfcompassie
EMDR – eye movement desensitization and reprocessing
MBCT – mindfulness based cognitieve therapie
mindfulness
oplossingsgerichte therapie
sociale vaardigheidstraining
traumatherapie
Ik spreek mensen met de volgende klachten/vragen:
angst
assertiviteit
assertiviteit
burnout
communicatieproblemen
conflicten
depressie
discipline
echtscheiding
emotionele problemen
faalangst
laag zelfbeeld
onrust
onzekerheid
perfectionisme
persoonlijke ontwikkeling
piekeren
rouwverwerking
slaapproblemen
stress
timemanagement
vermoeidheid
zelfzorg