Vacature voor een ervaren psycholoog (ZZP, parttime)

Jij:

 • hebt minstens 5 jaar ervaring als therapeut in verschillende settings (niet alleen in solopraktijk). 
 • hebt je master of  doctoraal: klinische psychologie of A&O
 • hebt vervolgopleidingen gedaan in de vorm van trainingen/cursussen (bijvoorbeeld: ACT, CGT, schematherapie, mindfulness, EMDR, EFT, positieve psychologie).
 • bent minstens 8 à 10 uur per week beschikbaar (kan ook ‘s avonds en in het weekend).

Jij bij One Session:

 • Je zet jouw expertise in om cliënten in één video-call sessie weer vooruit te helpen.
 • Je bent enthousiast over je vak en vindt het leuk om met ons mee te denken over verbetering van ons aanbod en nieuwe manieren om informatie te delen waar mensen wat aan hebben. 
 • Je houdt zelf online je beschikbaarheid in de agenda bij, en verder hoef je geen administratie bij te houden.

Stel, je zit ergens mee. Hoe fijn zou het zijn als je dan op korte termijn een psycholoog zou kunnen spreken met expertise op dat gebied?

Wij willen dat graag organiseren. Wil jij met ons meedoen?

Wij zijn een collectief van ervaren psychologen en we willen dat mensen de beste gesprekspartner kunnen vinden op het moment dat ze ergens mee zitten. Niet direct voor therapie, maar om in één op zichzelf staande sessie de huidige situatie te bespreken.

Dit is met name bedoeld voor mensen die wel klachten ervaren, maar net niet erg of constant genoeg om zich aan te melden voor langere trajecten in de reguliere zorg. 

Ook kan One Session heel geschikt zijn voor mensen die zelfstandig bezig zijn in een proces maar net een zetje nodig hebben op het moment dat zij hierin vastlopen. Het doel is dan om mensen (verder) op weg helpen op een moment dat dat niet meer goed lukt of er behoefte is aan professionele ruggenspraak.

Voor werkgevers en HR kan One Session interessant zijn in het geval van dreigend uitval of het onvoldoende op gang komen van herstel in de vorm van een inschatting/ advies aan uw werknemer (‘second opinion’).

We zijn een commerciële organisatie (therapie geven is nou eenmaal ons werk). We werken buiten de verzekerde zorg zodat we snel kunnen afspreken. Zonder verwijsbrief, intake en diagnose. We realiseren ons dat het daarmee niet voor iedereen toegankelijk is. Dat zouden we graag anders zien maar daar zien we met het huidige verzekeringsstelsel nog geen oplossing voor.

Op ons platform kunnen mensen op korte termijn een losse video-call sessie boeken.
Elke sessie staat op zich en is gericht op de huidige situatie. Het doel is te zorgen dat de cliënt zelf weer verder kan na de sessie. We werken niet met behandelplannen en trajecten. De regie ligt bij de cliënt.

Om alles uit de sessie te halen werken we met de Single Session Therapy (SST) methode. Dit zorgt voor structuur, maar we draaien geen protocol af. We willen dat elke sessie een waardevolle, persoonlijke ontmoeting is waarbij we het beste van onszelf geven.

Om te zorgen dat ‘ons beste’ aansluit bij behoefte van de cliënt op dat moment zijn we duidelijk over onze specialisaties. We zijn als psychologen breed opgeleid maar we hebben (formeel of niet) allemaal onze voorkeuren, onze specifieke expertise. Daarmee zijn wij het meest waardevol voor onze cliënten en kunnen we ze in één sessie echt verder helpen.

Als jij jouw expertise wilt delen met de mensen die daar op dat moment behoefte aan hebben, kunnen wij misschien samenwerken.

Werken bij One Session is goed te combineren met ander werk als psycholoog; wij denken dat een combinatie met ander werk (zoals langere therapietrajecten) juist goed werkt. We willen wel dat je gemiddeld minimaal 8 à 10 uur beschikbaar zodat je je de manier van werken goed eigen kan maken.

Als je met ons wil samenwerken vul dan het formulier hieronder in. Dan kijken we of we bij elkaar passen en of we samen kunnen zorgen voor de beste zorg op het goede moment.

Single Session Therapy mindset:

Optimistisch:

 • In één sessie is een waardevolle verandering mogelijk.
 • De cliënt heeft de krachten en bronnen om problemen op te lossen en heeft alleen hulp nodig die te activeren, te oefenen, aan te spreken.

Realistisch:

 • We verwachten geen wonderbaarlijke transformatie en we weten dat therapie werkt -als je het goed doet.
 • We zien geen stoornis maar ‘me on a different day’. Iedereen kan in bepaalde situaties vastlopen, iedereen heeft soms hulp nodig van anderen.

Praktisch:

 • We zijn flexibel, pluralistisch. We weten dat er niet één goede benadering is.
 • We zorgen dat we veel instrumenten en kennis en kennis hebben om ons aan te kunnen passen aan de krachten en de wensen van de cliënt.

Dit is wat we bieden:

 • De mogelijkheid om jouw expertise in te zetten op het moment dat iemand daar behoefte aan heeft. 
 • Een bewezen effectieve structuur om goede hulp te bieden.
 • Een online platform om je te matchen met cliënten.
 • De vrijheid om je eigen agenda in te delen, als je wilt elke week anders.
 • Een vast, eerlijk uurtarief.
 • Samenwerking met enthousiaste, ervaren collega’s.